autor:

Stará tovární budova v Berlíně zrekonstruována na moderní domov čtyřčlenné rodiny

kategorie:
Living | bydlení
publikováno:
počet komentářů:
0
Stará tovární budova v Berlíně zrekonstruována na moderní domov čtyřčlenné rodiny

Když se Eva a Gerard Rüeckerovi přestěhovali zpět do Berlína po několika letech života v Londýně, chtěli se natrvalo usadit v domě, který se na první pohled zdálo nemožné v Berlíně vůbec najít, natož volný a vhodný pro rekonstrukci. Pár snil o tom najít uprostřed města ráj, světlý a prostorný, se zahradou, kde si jejich děti budou moci hrát.

Koupili tedy opuštěnou starou tovární budovu a pokračovali v rozšiřování kouzla domu a jeho velkých možností. Najali si berlínské Studio Miethe + Quehl, aby navrhlo kompletní rekonstrukci a vytvořili světlem naplněný domov s funkčními a otevřenými prostory.

Švédský majitel chtěl, aby se zde odrážely jeho skandinávské kořeny, takže např. v nejvyšším patře je nezbytná sauna, podlahy jsou ze světlého dřeva a tak je sem jemně přenesena fantastická přírodní atmosféra a sluneční svit dovnitř vstupuje prostřednictvím velkých oken bývalé továrny.

 

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál