autor:

Pražské studio OOOOX dokázalo ze staré stodoly vytvořit nádherný a Skandinávií inspirovaný domov

kategorie:
Architektura
publikováno:
počet komentářů:
0
Pražské studio OOOOX dokázalo ze staré stodoly vytvořit nádherný a Skandinávií inspirovaný domov

Pražské interiérové studio OOOOX navrhuje a tvoří především pro klienty, ale naštěstí u nich neplatí rčení: "Kovářova kobyla chodí bosa" a sami pro sebe navrhli překrásné obydlí, které je rozhodně hodno obdivu laika i profesionála.

Koncept záchrany trosek je nadchnul natolik, že se rozhodli koupit starou stodolu a výsledkem je Skandinávií inspirovaný domov, který křičí pohodlím, skvělým vkusem a smyslem pro detail ♥

 

 

"Hlavní koncept spočívá v rozdělení barevnosti černá na venek a bílá uvnitř. V interiérů zůstává přiznaná původní nosná konstrukce stodoly, včetně šikmé vzpěry přes velké okno. Interiéru i exteriéru dominuje dřevo, podlaha v interiéru je provedena z řezaných cihle na způsob půdovek. Na podlahu rastrem reaguje i příčka z přiznaných cihel."

 

 

"Kuchyně je tvořena ze dvou částí. Pracovní část pouze s nízkými skříňkami, bez jakýchkoliv doplňků na stěnách nebo horních skříněk. Opačná strana skrytá za příčkou, je naopak zaplněna policovým a tyčovým systémem pro uskladnění potravin i nádobí tak, aby bylo vše po ruce. Stěna za kuchyňskou linkou je opatřena lakovanou bílou stěrkou."

 

 

"Jídelna je dominantou přízemí a je tvořena velkým jídelním stolem. Podnož stolu je vyrobena z instalatérského potrubí. Bílé plechové židle jsou použitelné i pro venkovní sezení, na zimu jsou opatřeny ovčí kožešinou."

 

 

"Obývací pokoj jako takový neexistuje, jedná se spíše o sezení před kamny a čtecím koutem na podiu. Jako knihovna jsou využité jednotlivé trámy přiznané konstrukce."

 

 

"Umístění postele v ložnici stanovilo výšku parapetu - základním požadavkem byl výhled přímo z postele do údolí. Postel je vyrobena z masivních stavebních hranolů, doplněna roštem a matrací. Čelo postele tvoří pevná část zábradlí. Vedle ložnice je umístěna otevřená šatna. Nerezová síť zábradlí slouží také pro sušení oblečení v zimních měsících."

 

"Exteriér: na boční okno navazuje terasa, která svým tvarem opisuje kružnici. Ta vznikla díky umístění žentouru, resp. Jeho venkovní části mimo stodolu.  Kruh jsme zachovali a jeho existenci vypíchli ocelovým olemováním.

Kruh je pak rozdělen do tří pásů – zvýšené podium pro zahradní kuchyni, dřevěná paluba s navazujícím otevřeným ohništěm, a okrasná část s bílými valouny a retro květináči. Kruh z jedné strany uzavírá uskladnění dřeva, z druhé pak kamenná zídka zděná na sucho."

 

 

"Doplňky byly po dobu rekonstrukce postupně připravovány a pečlivě vybírány. Velmi tomu napomohla existence vlastního obchodu LOOOOX s interiérovými doplňky, které byly doplněny úlovky z cest po Skandinávii."

 

Fotografie: Martin Zeman

 

dalsi architektura

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál