autor:

Moereels House: Recyklace vodojemu

kategorie:
Architektura
publikováno:
počet komentářů:
0
Moereels House: Recyklace vodojemu

vodojem hl


Industriální architektura je v současné době žhavým tématem, které se u nás rozhořelo teprve nedávno. Nemají na to vliv jen světové trendy v bydlení, které se k nám dostaly během posledních let. Hlavní je volnost a možnost trhu s nemovitostmi, jež dříve nebyly k dispozici. Proto se dnes setkáváme s obydlováním bývalých trafostanic, rekonstrukcemi fabrik nebo silážních věží, jako je tomu třeba v centru Olomouce.

Jak je ale zřejmé, v zahraničí už jsou podobné postupy běžné a lidé tak hledají nové netradiční způsoby realizace svých snů o bydlení. Jeden takový pochází z Belgie, která je známá svým zažitým smyslem pro design a architekturu. Z pera architektů ze studia Crepain Binst Architecture zde vzešel projekt rekonstrukce vodojemu. Ten již delší dobu nesloužil svým účelům a tak ho jedna belgická rodina zakoupila.

Na první dojem stísněná a neútulná stavba skrývá velmi netradiční uspořádání prostoru, které svým způsobem poskytuje nevídané soukromí a svěžest. Největší přínos na tom má skleněná fasáda domu, která světlo nechává prostoupit každou místností a do každého koutu. Nosné sloupy jsou původní a tvoří skelet věže s půdorysem 4x4m, jež určuje i půdorys všech ostatních místností. Přízemí jediné vybočuje svým uspořádáním a najdeme v něm rezidenční prostory, koupelnu a kuchyň. Za vším ostatním už musíme stoupat do patra, což s sebou přináší i stále krásnější výhled.



Moereels House: Recyklace vodojemu
architektura: Crepain Binst Architecture
lokalita: Brasschaat, Belgie

dvojita cara

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál