autor:

Architektura lesního odpočívadla: Element House

kategorie:
Architektura
publikováno:
počet komentářů:
0
Architektura lesního odpočívadla: Element House

Architektura lesního odpočívadla: Element House hl

sediva-cara

Český chatař by vzal nohy na ramena, ale co my? My, jež máme slabost pro budovy, které, jakoby postavené z kostek, narušují ráz tolik typické a stále se opakující české zástavby. Stavba z roku 2006 na předměstí jihokorejského Soulu sloužící jako lesní "odpočívadlo" by určitě vzbudila debatu u zdejších starousedlíků, samozřejmě v případě, že by vyrostla v tolik oblíbené houbařské lokalitě v okolí jejich bydliště. Základní prostor tvoří ocelová krychle s čtyřmi menšími dřevěnými pokoji v různých úrovních domu. Mezi použité materiály patří ocel, dřevo, beton, štěrk a sklo. Samostatná budova zakomponovaná do lesoparku je útulným útočištěm proti nezmarům počasí, rozhlednou na okolní krajinu a oblíbeným objektem tamních turistů. Tento moderní posed má na svědomí norské architektonické studio Rintala Eggertsson.

sediva-cara

Architektura lesního odpočívadla: Element House
Norské architektonické studio: Rintala Eggertsson
fotografie: © Rintala Eggertsson

dvojita cara

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál