autor:

Jak mám doma připravit sushi?

kategorie:
Jídlo
publikováno:
počet komentářů:
16

Receptů, jak připravit doma sushi je kvadrilion. Ale abych našla zaručený postup, jak udělat jednoduše rýži, která by se nepřeměnila v rosolovitou břečku, nebo jak zamotat maki sushi tak, aby to byly pohledné soudky a ne něco co vypadá jako brambory, to už nikde není. Potřebuju stručný a jasný návod na to, jak sushi vyrobit v české kuchyni s ingrediencemi, které se dají koupit u každých druhých Vietnamců. A bylo to k jídlu a třeba i pěkné na pohled. To že si to Japonci doma nedělají protože, na to chodí do sushi barů už jsem slyšela, ale já si prostě chci dát doma svoje sushi, na které budu pyšná. Piště prosím;)

Nahlásit X Odpovědět

16 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat

  • Já z toho měl posledně doslova trojúhelníčky. Nevim, jak se mi to povedlo - kdybych chtěl trojúhelníčky, tak se mi v životě nepovedou, samozřejmě... Jak rolujete? Co největší silou nebo...? Já chci, aby to byly kolečka. Tak úhledný jako od profíka!

      0   0 Nahlásit X Odpovědět
    • Dobrý losos se prodává třeba v Kaufalandu, ale stejně bych ho nejdel syrový, je lepší ho nechat zmrazit v mrazáku aspoň na pár hodin, potom se i maso líp krájí na plátky a hlavně je větší jistota že v masu nebudou žádné bakterie. Sushi může být v tomhle ohledu dost zrádné:)

        0   0 Nahlásit X Odpovědět
  • Slečna/paní nachos mi mluví z duše. Pokoušela jsem se jednou a nedopadlo to katastrofálně, ale taky ne tak, jako když si ho koupím u profíků. Asi jsem hned ze startu zkazila rýži...? Je nějaký univerzální tip, jak na ni? Díky

      0   0 Nahlásit X Odpovědět
      • S tou sushi rýží je trošku problém, zvlášť když není rýžovar, ale dá se to. Tipy z praxe na to jak správně připravit rýži na sushi (netvrdím že se to takhle dělá):

        1) Proplachování sushi rýže: Pořádně propláchnout ve studené vodě, většinou pustím do hrnce vodu a promývám pod tekoucí je to rychlejší než nalévat a vylévat.

        2) Příprava rýže: do hrnce dát sushi rýži dát a zalít vodou asi o jeden/dva centimetry víc vody, než je rýže

        3) Vaření sushi rýže: přivést k varu a ztlumit na slabý oheň a nechat vodu vybublat aby žádná nezbyla, rýže se zespoda trošku přichytí, v tu chvíli je to ok

        4) Vychladnutí: přesypat do nějaké nádoby a nechat vychladnout

        5) Rýžový ocet: nalít do hrnečku trošku rýžového octa se lžičkou cukru a lžičkou soli, teď nějak ohřát aby se sůl a cukr rozpustili, já dělám že tam doliju trošku horké vody on pak hned povolí, ale asi se to nemá:)

        6) Míchání: potom už jen vmíchávat a promíchávat s rýží dokud nemá nějakou chuť, podle mě je lepší výraznější, než nedochucená, to dělá tu chuť sushi, jestli bude rýže na sushi bez chuti tak postup s octem klidně opakovat, prostě je třeba ochutnávat:)

        Uf snad to někomu pomůže a mě tady neukamenují za to, že je to trošku upravený postup "po svém".

          0   0 Nahlásit X Odpovědět
TOPlist