autor:

Recept na vynikající skotské sušenky s domácí jahodovou marmeládou

kategorie:
Food&Drink
publikováno:
počet komentářů:
2
Recept na vynikající skotské sušenky s domácí jahodovou marmeládou

Skotské sušenky (zv. cookies) jsou výborná sladkost, které jen těžko odoláte. Recept, který zde předkládáme je pouze návodem na základní sušenky a každý si k němu může přidat to, co má rád. Můžete je zkusit připravit právě takhle, v základním "balení" nebo třeba s levandulí či medem. Stačí jen přidat trochu oné přísady do másla, ještě před tím než zapracováváte mouku.

Teno recept vznikl ve spolupráci s food blogem Fox & Deer.

 

Na přibližně 25 sušenek budete potřebovat:

225 g másla

420 g mouky

150 g cukru

1 lžičku mořské soli

 

Postup přípravy:

Smíchejte mouku, cukr a sůl a zvlášt utřete máslo tak, aby mělo krémovitou konzistenci a poté přidejte suché ingerdience a vytvořte klasické těsto.

 

 

Poté si připravte formu, do které budete těsto dávat - je jen na vás, jestli zvolíte kulatou nebo čtvercovou a rozetřete těsto po celém povrchu formy (předtím samozřejmě vymažte formu máslem). Těsto rozetřete do výšky cca 1 centimetr.

Pečte při 180 stupních, dokud těsto neztvrdne a dokud je ještě teplé, posypejte moučkovým cukrem (ale opatrně, jen zlehka poprášit).

 

 

K sušenkám si také můžete udělat rychlou jahodovou marmeládu, která se k nim báječně hodí.

Nakrájejte jahody na malé kousíčky a začněte je ohřívat v kastrůlku společně s cukrem (množství cukru záleží na vás - podle toho, jak sladkou si marmeládu přejete). Přidejte trošku vod,y aby se jahody nepřipalovaly a na mírném plameni míchejte 5 minut. Poté přidejte trochu kukuřičného škrobu a míchejte do chvíle, kdy se celá směs začne lesknout. Následně stačí rozmixovat mixérem a tahle jahodová lahůdka vydrží v zavřené nádobě 7 dní.

 

Fotografie: Fox & Deer

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


2 komentáře

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál

TOPlist