autor:

Recept: Lasagne z grilované zeleniny

kategorie:
Food&Drink
publikováno:
počet komentářů:
0
Recept: Lasagne z grilované zeleniny

Nebereme jídlo jako povinnost, my jídlo a vaření milujeme! Proto jsme se rozhodli znovuotevřít sekci, ve které vám budeme představovat zajímavé kulinářské experimenty a záležitosti. Na pomoc jsme přizvali food blogerku Kayu z blogu S vášní pro jídlo, jejíž příspěvky můžete pravidelně sledovat i na Stalku (kdo ho ještě nezaregistroval, je to náš další projekt, který rozhodně stojí za to prozkoumat).

 

V dnešním receptu se naučíte zpracovat tu nejlepší sezónní zeleninu do božských lasagní. Masožravci navíc ani nepostřehnou, že v nich něco chybí.

Lasagne 3

 

Recept: Lasagne z grilované zeleniny

Ingredience (6 porcí/mísa 30x25cm):

1 větší cuketa
1 větší lilek
1 červená paprika
1 žlutá paprika
olivový olej
balení lasagní
malou cibuli
stroužek česneku
2x400g konzervu sekaných rajčat
tymián
sůl
pepř
špetku chilli
300ml mléka
60g másla
4 lžíce hladké mouky
špetku muškátového oříšku
2 koule mozzarelly
100g parmazánu

 

Postup přípravy a vaření

Cuketu a lilek nakrájejte na plátky tenké asi půl centimetru, papriky na tenké plátky. Takto připravenou zeleninu ogrilujte na troše olivového oleje na grilovací pánvi (nebo kontaktním grilu), dokud se na nich neobjeví výrazná opečená mřížka.

Nadrobno nasekanou cibuli a česnek zpěňte na oleji a přidejte sekaná rajčata a tymián. Omáčku na mírném ohni provářejte minimálně 20 minut, ideálně tak ¾ hodiny, na závěr dosolte, opepřete a přidejte chilli. Během vaření popřípadě přidejte trochu vody, aby byla hotová omáčka polotekutá.

Na bešamel rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Po malých dávkách vmíchávejte mléko a nakonec dosolte a přidejte muškátový oříšek.

Nyní už můžete skládat do zapékací mísy. Začněte trochou rajčatové omáčky, na níž rozložte část lasagní. Pokračujte asi polovinou rajčatové omáčky, přidejte polovinu plátků zeleniny, plátky mozzarelly a polovinu bešamelu. Vše přikryjte plátky lasagní a pokračujte zase omáčkou, zeleninou, mozzarelou a celou mísu zakončete bešamelem. Navrch pak nastrouhejte parmazán a zapečte v troubě předehřáté na 200°C asi 45 minut.

 

Lasagne 1

 

Lasagně z grilované zeleniny jsou hotovy, přejme dobrou chuť!

 

Kaya nám také prozradila, že vášeň pro jídlo k ní prostě neodmyslitelně patří:

"Blog o mém vaření a dalších gastronomických událostech se nemohl jmenovat jinak, než S vášní pro jídlo. Vše, co se kolem jídla točí, mě zajímalo již od malinka. Dvě osudové ženy v mém životě, babička a maminka, totiž zásadně ovlivnily můj vztah k jídlu a všem dobrotám, protože u nás doma se na kvalitní domácí kuchyni velmi dbalo. To mi zůstalo až dodnes.

I když mám doma pro koho vařit, mnohdy se nestydím připravit jídlo i jenom sama pro sebe. Velmi mě baví neustále zkoušet něco nového a svůj blog vnímám jako ideální formu, jak nenechat zajímavá jídla, která jsem zkusila, upadnout v zapomnění. Nejsťastnější jsem, když lidem okolo mě chutná jídlo, které jsem jim připravila. No prostě vášeň pro jídlo mě neopouští snad nikdy, chápete?"

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál