autor:

Švestky

kategorie:
Food actually
publikováno:
počet komentářů:
0
Švestky

Švestky hl

švestkový koláč (od babičky)

ram-horni

Když začínalo léto, dala jsem si předsevzetí, že vyfotím a napíšu článek o všem ovoci, které zrovna dozraje a bude ho všude plno. Jahod bylo málo, meruňky jsem nestihla (spíš zaspala), když jsme měli doma dvě bedny třešní, tak jsem zase neměla foťák a k rybízu jsem přišla až když byl v mrazáku. Ale ke konci léta nadešel můj čas. Švestky! Poslední dobou mi chutnají víc než třešně, můžete si je usušit, udělat si povidla, nebo je jen tak nasypat na těsto a upéct si drobenkový koláč. A když jste ultra třída (jako moje babička), tak i makové švestkové koláče. A když jste ultra super třída (jako moje babička), tak je jeden jako druhý, a ještě ten samý den (zdůrazňuji to, protože mě se ještě nikdy nepovedlo za jeden den uvařit dvě poživatelná jídla) si k nim uděláte kakao a k obědu uvaříte domácí bramboračku. Když to spojíte s odpoledním vstáváním a pěkným počasím bude z toho pohádková neděle.

sediva-cara

Švestky nejen dobře chutnají, ale navíc i skvěle vypadají.
Pár švestiček ze zahrádky na koláči, za uchem a na talíři:)

 

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál