autor:

Modernist Cuisine: Jedinečný gastronomický požitek

kategorie:
Food actually
publikováno:
počet komentářů:
0
Modernist Cuisine: Jedinečný gastronomický požitek

Patříte mezi milovníky jídla a rádi byste si zpestřili jídelníček něčím novým? V tom případě bychom Vám rádi představili takřka přelomovou kuchařku tohoto století, gargantuovskou šestidílnou sérii s názvem Modernist Cuisine, jejíž nejnovější přírůstek byl vydán právě letos.  

Autory jsou Nathan Myhrvold, bývalý ředitel technologického oddělení společnosti Microsoft, Chris Young a Maxime Bilet, trojice fascinovaná nejen samotnou vizuální a chuťovou stránkou jídla, nýbrž i samotným chemickým procesem, jenž je neviditelnou součástí vaření.

 

 

Jejich dílo je oslavou kulinářského univerza, zároveň čtenáře obohacuje o poznání, které není s to rozpoznat bez technologické výpomoci. Mikrofotografie vitaminových krystalů, lom světla v listech zeleniny či interní pohledy odkrývající principy mikrovlnek, tlakových hrnců či elektrických grillů, nejen to obsahuje úchvatná kolekce Modernist Cuisine, jež potěší amatéra kuchaře i zkušeného profesionála.

Každá fotografie je navíc důkazem neuvěřitelné trpělivosti a kreativity autorů, jelikož každému snímku předcházelo důkladné plánování i technické přípravy. Výsledek však leží daleko za hranicí dokonalosti! 

 

Sdílet článek

Pokud vás článek zaujal a chcete podpořit práci autora, nejjednodušší způsob, jak to udělat, je kliknout na "To se mi líbí". Vaše odezva nás vede k tomu, abychom pokračovali v publikování, a proto děkujeme za každé sdílení nebo komentář. REDAKCE WORN


0 komentářů

Sděl ostatním svůj názor...

Pro přidání příspěvku se prosím přihlašte, nebo zaregistrujte.

Okomentovat


Čti dál